BLOG
...

Ekoloji Nedir ?


Ekoloji (ya da doğa bilimi), canlıların birbirleri ve çevreleriyle ilişkilerini inceleyen bilimdir. Ekosistemse canlı ve cansız çevrenin tamamıdır.

Ekolojik Ürün Ne Demek?

Organik ( ekolojik ) ürün tohumdan hasata, hasattan son kullanıcıya ulaşıncaya kadar tüm aşamalarında insana ve ekosisteme zararlı hiçbir kimyasal girdi, katkı maddesi ve yöntem kullanılmadan üretilen kontrollü ve sertifikalı ürünlerdir.

Günümüzde, çevrenin korunmasına yönelik pazarlama uygulamalarını değiştirme eğilimi çok belirgindir. Bu eğilim, özellikle gelişmiş sivil toplumlara sahip ülkelerde, büyük ölçüde bilinçli tüketicilerin baskısı ile gelişmiştir. Tüketiciler, işletmelerin çevreyi kirletmeden üretim yapıp yapmayacakları, hava ve su kirliliğinin devam edip etmeyeceği, gıdaların genetiği değiştirilmiş organizmalar, gıda koruyucu maddeleri veya gıda katkı maddeleri gibi zararlı bileşenler içerip içermediği ve benzer başka konular hakkında giderek daha fazla endişe duymaktadır. Çevrenin korunması, ekolojik olarak temiz ürünlerin üretimi ve doğal kaynakların korunması gibi güncel konular , doğaya zarar vermeyen, geri dönüşebilen, insan sağlığına zararlı maddeleri içeriğinde bulundurmayan ve tamamen kimyasal güvenliği olan ürünler üretilmesini zorunlu kılmıştır. 


Ekolojik , biodegradable Tabaklar tamamen bitkisel selülozdan üretilmiştir. Çevreyi korumak ve ağaçları kesmemek adına üretiminde herhangi bir ağaç kesilmeden yapılan ekolojik tabaklar, doğadaki ekosistemi korumak adına yapılmaktadır.


Etiketler
  • #
Son Gönderiler
...
Sertifikalar
...
Ekoloji Nedir ?
Kategoriler